Telefon: +36 1 400-3060

Rólunk

A Viapharma története még a 80-as évek elején kezdődött, mikor is egy céltudatos házaspár úgy döntött, hogy kilép az addigi kisiparosi körből és megpróbál egy nagy lépést tenni céljainak elérése érdekében.

A Viapharma ötlete 1983-ban született meg és hivatalosan 1985-ben, Plasztovill-Viapharma GMK néven lett bejegyezve és ezen a néven működött hosszú éveken keresztül.

A sok harc és munka eredményeként sikerült felépíteni egy jól működő, családi vállalkozást, mely igen sokrétű tevékenységet folytatott, a homeopátiás gyógyszerforgalmazástól a dunai kompátkelésen keresztül pénznyerő automaták működtetéséig, persze a teljesség igénye nélkül.

1997-ben a GMK-ból  betéti társasággá alakult a cég és felépítette Budapesten a XVI. kerület egyik nagyon forgalmas főútján jelenlegi telephelyét.

A gyökerek, melyek a gyógyszerekhez, gyógyhatású készítményekhez, gyógynövényekhez kötötte a céget a mai napig elevenen élnek és szerves részei a mostani tevékenységeinek is.

A cég 1998-ban újabb lehetőségek felé is nyitott és bővítette a termékpalettáját  műköröm alapanyagokkal, fodrászcikkekkel, kozmetikai alapanyagokkal, háztartási vegyi anyagokkal és 2003-ban megnyitotta az ország első és legnagyobb webáruházát, évekkel megelőzve a konkurenciát.

Sajnos rövid időn belül világossá vált, hogy mások termékeit nem mindig biztonságos és kifizetődő forgalmazni, így lassan, lépésről lépésre felépítettük a saját márkaneveinket, saját termékeinket és saját gyártósorainkat.

1999-ben már saját márkaneves műköröm alapanyagokat és vegyi anyagokat forgalmaztunk és nem sokkal később belekezdtünk különböző étrend-kiegészítők forgalmazásába is.

Szépen lassan fejlődött a cég és egyre nagyobb hangsúly helyeződött a gyártásra, importra, exportra és a hazai forgalmazásra. 2007-ben már kizárólag saját étrend-kiegészítők forgalmazásával foglalkozott a cég, de természetesen megmaradt a műköröm alapanyag és fodrászcikk vonal is, bár az utóbbiak egyre inkább háttérbe szorultak.

Sok idegeskedés, tervezés, tárgyalás, reklámozás és álmatlan éjszaka után büszkén kijelenthetjük, hogy számos piacvezető termék gyártása, kicsomagolása és forgalmazása van a kezünkben és a termékpaletta folyamatosan bővül.

Profitunk jelentős részét visszaforgattuk a cég fejlesztésébe, gépek és technológiák vásárlásába, aminek köszönhetően már nem függünk más cégektől. Amennyiben új terméket szeretnénk piacra dobni, abban az esetben már csakis és kizárólag saját termékről lehet szó, saját márkanévvel, saját üzemünkben létrehozva, szem előtt tartva mind a vásárlók, mind a piac egyre magasabb igényeit a biztonságos, megbízható termékek iránt, melyek természetesen csakis ellenőrzött, nyomon követhető forrásból származhatnak, hiszen nem forgalmazunk olyan termékeket, melyeket mi magunk nem fogyasztanánk, használnánk nyugodt szívvel.

Nem nézünk hátra, csak tanulunk a múlt hibáiból, tapasztalataiból, ezeket átgondolva dolgozunk a jelenben, hogy sikeresek lehessünk a jövőben.

„Édes fiam, mindig egy picit szebbet, mindig egy picit előbb, és mindig egy picit olcsóbban, mint a többiek és akkor menni fog a bolt.”

Kovács László, a cég alapítója.

Scroll Up