Leírás:
A C-vitamin, másnéven L-Aszkorbinsav, egy vízben oldódó vitamin, ami sok élelmiszerben természetes módon jelen van és sok élelmiszerhez pedig hozzáadják.
A legtöbb állattal ellentétben az ember nem képes a C vitamint endogén úton szintetizálni, így ez alapvető élelmiszer komponensé vált.
A C-vitamin nagyon fontos a kollagének, L-karitin valamint bizonyos neurotranszmitterek bioszintéziséhez, valamint a fehérje-anyagcseréhez. A kollagén alapvető eleme a kötőszövetnek, amely fontos szerepet játszik pld a sebgyógyulásban.
A C-vitamin fontos fiziológiai antioxidáns és kimutatták, hogy más antioxidánsokat is képes regenerálni, beleértve pld az E-vitamint.
A C-vitamin segíthet megelőzni bizonyos rákos illetve szív és érrendszeri betegségeket.
Az elégtelen C-vitamin bevitel skorbutot okozhat, amely együtt jár a kimerültséggel, fáradtsággal, kötőszöveti gyengeséggel, és a kapillárisok törékenységével.
A C-vitamin napi beviteli mennyisége a mai napig vita tárgyát képezi. Egyes ajánlások szerint 80-90 mg elegendő, míg a feltaláló, Szent-Györgyi Albert állítólag napi 2-10 grammot vett be és igen szép, 93 éves kort élt meg.
A Viapharmacy C-vitamin 500 mg-os kapszulájából elegendő egy vagy két kapszulát bevenni naponta.
Keresse a gyógynövényboltokban, patikákban, illetve erre szakosodott weboldalakon.
Figyelmeztetés!
A fenti leírás tájékoztató jellegű. A leírásban szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát, nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására vagy kezelésére. A leírás, az interneten is megtalálható forrásirodalom, népi gyógyászati megfigyelések, valamint publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét!
Betegség esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz!