Telefon: +36 1 400-3060

Kurkuma

kurkuma

Leírás:

Indiában már évezredek óta ismerik és használják ezt a sokoldalú növényt.

Indiából kereskedők hozták be Európába és az ókori Görögországba. A Görögök nevezték el sárga gyömbérnek  és csak a 18. század második felében kapta meg a mai nevét.

A kurkuma egy olyan fűszer, mely vitathatatlanul az egyik legerősebb gyógynövény is egyben.

Annyira sok a gyógyító hatása, hogy jelenleg már több, mint 6000 lektorált cikket publikáltak erről a gyógynövényről, ami bizonyítja a benne lévő kurkumin hatalmas előnyeit. Ezzel a kurkuma olyan növények gyógyító hatásaival van egy szinten, mint a legtöbbet említett fokhagyma, fahéj, ginseng, gyömbér vagy a máriatövis.

Számos tanulmány kijelentette, hogy a kurkumin sok esetben előnyösebb és hatásosabb is lehet, mint sok gyógyszer, mint pld. gyulladás gátló gyógyszerek, anti-depresszánsok,  kemó gyógyszerek, antikoagulánsok, fájdalomcsillapítók, diabetes gyógyszerek, arthritis gyógyszerek, gyulladásos bélbetegség gyógyszerek, koleszterin gyógyszerek, szteroidok.

A kurkuma tartalmazhat erőteljes gyógyító tulajdonságokkal bíró bioaktív vegyületeket.

Természetes gyulladáscsökkentő lehet, drámaian megnövelheti a test antioxidáns kapacitását, segítheti az agyi működést, csökkentheti a szívbetegségek kockázatát, segíthet megelőzni a rákos megbetegedéseket,  hasznos lehet az Alzheimer-kór kezelésében, nagyon sokat segíthet az arthritisben szenvedő betegeknek,  nagyon pozitívan segíthet a depresszió leküzdésében,  lassíthatja az öregedést, megakadályozhatja a májbetegségeket, javíthatja a vér cukorszintjét,  szabályozhatja a vérzsír szintet, gátolhatja a fekélyek kialakulását, gyorsíthatja a sebek gyógyulását,  tisztíthatja a légutakat.

A kurkuma egy olyan csodálatos növény, amelyet nemcsak fűszerként használhatunk a konyhában, hanem kihasználhatjuk gyógyító erejét, mely méltán emeli ezt a növényt a ma ismert leghatásosabb gyógynövények szintjére.

A kurkuma fogyasztása befolyásolhatja egyes vérnyomáscsökkentő és a vérhígító gyógyszerek hatását, ezért amennyiben  ilyen gyógyszert szed, a kurkuma használata előtt mindenféleképpen kérje ki kezelőorvosa véleményét.

A Viapharmacy Kurkuma kapszula ajánlott adagolása: naponta  2-3 x 1 kapszula.

Keresse a gyógynövényboltokban, patikákban, illetve erre szakosodott weboldalakon.

Figyelmeztetés!

A fenti leírás tájékoztató jellegű. A leírásban szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát, nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására vagy kezelésére.  A leírás,  az interneten is megtalálható forrásirodalom, népi gyógyászati megfigyelések, valamint publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét!

Betegség esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz!

 

Scroll Up