Telefon: +36 1 400-3060

Vitamin C

vitamin-c

Leírás:

A C-vitamin, másnéven L-Aszkorbinsav, egy vízben oldódó vitamin, ami sok élelmiszerben természetes módon jelen van  és sok élelmiszerhez pedig hozzáadják.

A legtöbb állattal ellentétben az ember nem képes a C vitamint endogén úton szintetizálni, így ez alapvető élelmiszer komponensé vált.

A C-vitamin nagyon fontos  a kollagének, L-karitin valamint bizonyos neurotranszmitterek bioszintéziséhez, valamint  a fehérje-anyagcseréhez. A kollagén alapvető eleme a kötőszövetnek, amely fontos szerepet játszik pld a sebgyógyulásban.

A C-vitamin fontos fiziológiai antioxidáns és kimutatták, hogy más antioxidánsokat is képes regenerálni, beleértve pld az E-vitamint.

A C-vitamin segíthet megelőzni bizonyos rákos illetve szív és érrendszeri  betegségeket.

Az elégtelen C-vitamin bevitel skorbutot okozhat, amely együtt jár a kimerültséggel, fáradtsággal, kötőszöveti gyengeséggel, és a kapillárisok törékenységével.

A C-vitamin napi beviteli mennyisége a mai napig vita tárgyát képezi. Egyes ajánlások szerint 80-90 mg elegendő, míg a feltaláló, Szent-Györgyi Albert állítólag napi 2-10 grammot vett be és igen szép, 93 éves kort élt meg.

A Viapharmacy C-vitamin 500 mg-os kapszulájából elegendő egy vagy két kapszulát bevenni naponta.

Keresse a gyógynövényboltokban, patikákban, illetve erre szakosodott weboldalakon.

Figyelmeztetés! 

A fenti leírás tájékoztató jellegű. A leírásban szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát, nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására vagy kezelésére.  A leírás,  az interneten is megtalálható forrásirodalom, népi gyógyászati megfigyelések, valamint  publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét!

Betegség esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz!

 

Scroll Up